Hoe beheren horeca en handelaars hun zaak zo efficiënt en veilig mogelijk

Wij moeten met z’n allen door – Horeca Nederland start op 1 juni, België waarschijnlijk 8 juni. Het virus zal blijven bestaan en geregeld opnieuw uitbreken. Welke maatregelen of veiligheidsvoorschriften de Overheid ook verplicht.

ALLin1POS en POSgard (Connect24-7) blijven als marktleider voor gekoppelde kassa, verkoop & beheer tools de hardwerkende horeca professionals ondersteunen. Wij blijven ook nieuwe verkoop tools ontwikkelen en verbeteren om uw personeel de klanten zo veilig mogelijk te bedienen!

Als het praktisch is voor het bedrijf dan gaan de meeste professionals zo snel mogelijk aan de slag met een minimale bezetting van personeel.

Hieronder enkele ideeën en tips die andere ondernemers in afgelopen jaren en weken hebben getest, wellicht heeft u er iets aan, contacteer ons indien u meer informatie wenst:

Afhalen & Leveringen

1. Meer afhalen en leveringen - Online & mobiel bestellen

Afhalen en leveringen zullen steeds belangrijker worden. ALLin1POS zal als marktleider van kassa, verkoop & beheer tools nog meer in gaan zetten op de automatisering van de verkoop & operationele processen, zodat de klanten veilig van thuis of op hun smartphone onderweg of in uw zaak de bestelling en betaling kunnen uitvoeren en u verder kunt besparen op uw personeelskosten.

Mensen zullen straks anders gaan werken, vaker van thuis werken en zij willen er dan juist ook even uit en zijn op zoek naar gemak. Goede duurzame verpakkingsconcepten zijn daarvoor nodig. Gaan we daar oplossingen voor bedenken? Zodat we het lekker buiten in het park of op de stoep kunnen opeten. Of meenemen naar kantoor of huis. Nemen we onze koffiebeker en broodtrommel straks mee naar de Horeca om die te laten vullen of wint de broodtrommel van thuis het nog steeds?

ALLin1POS heeft besloten om de mogelijkheden van het instellen van tijdsloten van afhalingen en/of leveringen verder te ontwikkelen: zo kunt u per eigen tijdsvak van bijv. 15 minuten bepalen hoeveel bestellingen maximaal worden besteld in dat specifieke tijdsvak – bijv. 5, 10 of 15.

Oplossing:

Wat kan een professionele webshop specifiek voor food & drinks aanbieden – 11 jaar ALLin1POS ervaring – vanaf Eur 12,50 /maand:

Contacteer ons nu voor meer info, gratis offerte of directe bestelling.

2. Kiosk en tablet bestellingen – door de klant zelf

Zoals eerder onderzoek van McDonalds in de UK heeft aangetoond bevinden zich op kiosk en tablet toestellen in de horeca – voor het plaatsen van bestellingen en betalingen – zeer veel bacteriën. |Een groot deel van de consumenten zal deze tools als onveilig beschouwen. ALLin1POS heeft besloten om voorlopig geen kiosk en tablet applicaties meer te verkopen.

De smartphone van de consument is het belangrijkste medium om de toekomst van de horeca en de handelaars op te richten.

Oplossing:

3. Digitaal bestellen en eten uit de automaat

Een van de problemen voor de corona-crisis was het vinden en behouden van (goed) horecapersoneel. Gezien bediende maaltijden er voorlopig niet echt in zitten zoals we gewend waren, kunnen digitale tools een groot gedeelte overnemen. Het bestellen en betalen gaat bijv. via de website, het aantal bestellingen voor afhalen en/of levering & bezorging is extreem gestegen in de afgelopen maanden.

De hygiëne blijft beter gewaarborgd bijv. met een zogenaamde vending machine of een hightech automaat met robots zoals Eatsa dat in Amerika aanbiedt. Dit zijn zeer grote investeringen met talrijke kinderziekten aangezien het nieuwe technologie is. Robots die de maaltijden leveren aan tafel is een interessant alternatief maar is de (nu nog) hoge investering het waard?

4. Nieuw in de afhalen en/of leverings markt?

Heeft u nog geen webshop of online bestelmodule? U struikelt nu over de nieuwe concepten, het lijkt erop dat iedereen er nu mee begint. Vertrouw op stabiele software zoals die van ALLin1POS die gebouwd is op basis van de feedback van duizenden gebruikers gedurende meer dan 11 jaar. De Support afdeling ondersteunt u graag en met de 11 jaar ervaring geven wij het juiste advies om efficiënter te kunnen werken. En kies in elk geval niet voor een webshop of online bestel module waar commissie % of Euro per bestelling wordt aangerekend. Een eigen professionele oplossing levert u bovendien alle klantendata (bijv. email adressen en exclusiviteit van gebruik van data) 100% in uw eigen bezit.

Werkt u reeds met eten bestel platforms zoals Takeaway.com, Deliveroo, Uber Eats, etc.?

Zorg in elk geval dat uw website en webshop geoptimaliseerd zijn voor uw bezoekers en klanten om zo snel en eenvoudig mogelijk een afhaal maaltijd online te bestellen en betalen. Een eigen professionele webshop rekent geen commissie per bestelling aan (0%) en verzamelt de klantendata voor u zoals emailadres van de klant.

Restaurants, brasseries, bistro’s

1. Minder gasten toegestaan in uw restaurant? - Werken in shifts – Verplichte reservatie?

Sommige succesvolle concepten werken al met verschillende shifts in de avond. Als u nu noodgedwongen het aantal couverts dient te verminderen in uw restaurant, dan is het wellicht nu het moment om te gaan werken met meerdere shifts in de avond, bijv. een shift die start om 18.00u en een om 20.00u. Sommige politici denken na over het mogelijk veplichten van reservaties bij het openstellen van de horeca. Hoe dan ook: ALLin1POS biedt tafel reservatie systeem vanaf Eur 12,50 /maand, mogelijk gekoppeld met kassa systeem.

Oplossing:

2. Zelfbediening

Een deel van de horeca zal zich meer gaan toeleggen op zelfbediening om zo min mogelijk overbodig contact met de klant te hebben en personeelskosten te besparen. Focus op gastvrouw/gastheer schap blijft essentieel! De veiligheid van het personeel en de klanten zal een belangrijke rol spelen: hoe kan besmetting aan het zelfbedienings-deel voorkomen worden?

Denk aan:


Alle full-service concepten zullen zich moeten herbronnen. Zelfbediening is weer relevant. Zelf je bestelling plaatsen en ophalen aan de toog – bij voorkeur aangeduid met ‘Pick up point’, direct afrekenen (bij plaatsen bestelling of aan de toog(kassa)) en daarna een plekje zoeken binnen of buiten. Kiezen voor de juiste verkoop tools zoals webshop of Order applicatie mogelijk in combinatie met oproepschijven is essentieel hierbij: verkoop meer met minder (arbeids)kosten terwijl veiligheid gegarandeerd wordt.

Hoe werkt een efficiënte Order APP – vanaf Eur 12,50 /maand:

Contacteer ons nu voor meer informatie, gratis offerte of directe bestelling.

3. Bediening aan tafel of op terras – gebruik Alles-in-1 handheld terminal

De door ALLin1POS ontwikkelde WaiterFlash terminal biedt een complete bestelervaring voor uw personeel, waarmee kilometers lopen bespaard worden en dus arbeidskosten voor u!

Belangrijk: i.v.m. hygiëne wordt de externe kleine kaartlezer gebruikt om de pincode door de klant in te laten geven. Zo hoeft alleen de kleine kaartlezer ontsmet te worden na gebruik, en niet de handheld terminal van het personeel !

Contacteer ons nu voor meer informatie, gratis offerte of directe bestelling.

4. Gepersonaliseerd eten

Minder capaciteit betekent creatiever moeten werken. Dit betekent een nieuwe invulling van je tafelindeling (plattegrond), werken in meer shifts en een andere tafelbezetting. Een uitgelezen kans dus om een ander aanbod te presenteren. Hoe kun je waarde toevoegen? Wat te denken van koken op maat of recepten op bijvoorbeeld persoonlijkheid of 'doelgroep shifts' starten (bijv. vrijdag avond 2de avond shift voor singels). Door het heel persoonlijk te maken en specifiek af te stemmen op je klanten voeg je waarde toe en kun je dus ook een ander bedrag vragen. Je eten wordt zo nog meer een dienst.

5. BBQ, Koreaanse, Fondue en Gourmet restaurants
Bijna vergeten concepten. Hoe zorg je ervoor dat je 1,5 meter uit elkaar zit? Zet er een kooktoestel of BBQ tussen! Razend populair in sommige continenten, nu wellicht hier nu het wel uitstekend geschikt voor de 1,5 meter-economie? Zeker in de winter een interessant concept. Ook minder personeel nodig omdat gasten grotendeels zelf hun eten klaarmaken.

6. Andere doelgroepen

Drukke professionals die thuis werken

Staat u open om tijdens de huidige situatie nieuwe doelgroepen aan te spreken? Het aantal singles en drukke professionals – die meer en meer van thuis uit gaan werken; ideale doelgroep om afhaal lunch of maaltijd aan te bieden - stijgt verder. Gasten die alleen zijn betekenen minder risico i.v.m. de huidige Corona situatie.

Organiseer speciale avond of shift voor singles

Steeds meer mensen leven alleen – focus op de singles maar ook op de mensen die in stilte willen genieten van heerlijk eten en drinken

Algemene ideeën i.v.m. veiligheid en (meer) dagen gesloten

Geef duidelijk signaal over veiligheid in uw zaak aan personeel en klanten

Tegoed bonnen aanbieden? Werken met een online platform die horecazaken bundelt?

Doe wat u denkt dat goed is voor uw zaak. Denk wel goed na over de mogelijke impact en zeker voordat u werkt met een van de vele tegoedbonnen, bestel of reservatie platforms: dit zijn data platforms, alle data (direct en/of indirect) wordt gekocht door de partners van dergelijke platforms. Hoe meer macht een platform krijgt (altijd gebaseerd op het aantal bestellingen of reservaties die via het betreffende platform worden ontvangen) hoe duurder het zal worden voor de ondernemer en hoe minder controle over de processen en data.

Eigen data in eigen bezit hebben is nog altijd het beste voor de ondernemer. Als de initiatiefnemers van de bestel, reservatie en tegoedbonnen platforms data willen uitwisselen met bierbrouwers, dranken en food producenten, groothandels, etc. dan is dat hun keuze en zeker die van de gebruikers van het platform, maar kom later aub niet klagen over de gevolgen! Hoe groter de afhankelijkheid van een platform, hoe lager de waarde van uw zaak. Eigen cadeaubonnen zijn binnen 1 uur zelf gemaakt, nog beter is om met professionele klantenkaarten te werken die ook online kunnen worden gebruikt (door zowel de zaak als de consumenten). Misschien verandert u wel binnen paar maanden van concept door de huidige marktsituatie, wie wil dan afhankelijk zijn van een platform?

Uw eigen website is uw eigen platform dat u aanstuurt en beheert via uw eigen persoonlijk dashboard! Succes in elk geval!

Informeren van de klanten via nieuwsbrieven

Hou uw klanten op de hoogte van (nieuwe) producten en suggesties, van aangepaste openingstijden en zeker van de veiligheidsmaatregelen die u neemt om de veiligheid van de klanten en personeel te garanderen. Zorg dat u een professionele website heeft waar alle relevante informatie staat en die u zelf eenvoudig kan beheren.

Wanneer u werkt met 1 systeem en dashboard voor alle verkoop tools (kassa, webshop, klantenkaarten, tafelreservatie systeem, etc.) dan heeft u in 1 bestand alle gegevens in uw eigen bezit. Dan kunt u op elk gewenst moment een Excel file uit het dashboard halen en bijv. via Mailchimp een nieuwsbrief opstellen en versturen naar de klanten.

Zoals u wellicht weet is het onpraktisch om emails te versturen naar 25 personen of meer in 1 keer. Een email programma zoals Mailchimp of van Connect24-7 is gespecialiseerd in het versturen van nieuwsbrieven, inclusief de mogelijkheid voor de ontvanger om uit te schrijven.

Algemeen Food & Drinks

1. Immuunsysteem versterkende concepten


Het Corona virus zal de komende jaren nog volop aanwezig zijn. Hoe kun je je klanten helpen hun immuunsysteem te versterken?

Goede extra diensten die zorgen voor een nieuw businessmodel en klantenbinding!

Investeer in elk geval in de juiste tools om scherp te blijven en de toekomst van uw bedrijf zeker te stellen. Uw personeel en klanten zullen dit 100% waarderen.

Veel succes!

ALLin1POS team